VP-2-4.1.3.1.-16 Kertészet korszerűsítése PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Tuesday, 02 February 2016 08:25
There are no translations available.

Pályázati felhívás - VP-2-4.1.3.1.-16 Kertészet korszerűsítése- üveg- és fóliaházak létesítése, energiahatékonyságának növelése geotermikus energia felhasználásának lehetőségével


A kertészeti ágazat az agrárgazdaság legsokoldalúbb főágazata, amely ezzel együtt a mezőgazdaság egyik legmunkaigényesebb területének is tekinthető, ennek megfelelően az agrárgazdaságon belül a foglalkoztatásban betöltött szerepe meghatározó. Magyarországon a klimatikus, talaj, vízkészlet és geotermikus adottságok valamint gazdálkodási hagyományok rendelkezésre állnak, melyeknek köszönhetően az ország az éghajlatváltozás kedvezőtlen hatásai ellenére is jelentős kertészeti termelési potenciállal rendelkezik.

A kertészeti ágazat jövedelemtermelő képességét akkor tudja megőrizni, ha a gazdálkodók korszerű, termesztéstechnológiát alkalmaznak, azonban a termesztő berendezések beruházás igénye az agrárgazdaságon belül a legnagyobb, amely indokolttá teszi a megfelelően ösztönző pályázati rendszerben történő támogatását.


A jelen felhívás célja a kertészeti ágazatok versenyképességének, hozzáadott érték termelésének növelése az új, innovatív és környezetbarát kertészeti technológiák és termesztési módok elterjesztésének támogatása révén.


A Felhívás meghirdetésekor a támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg, azaz 22,5 milliárd forint, egy összegben kerül megnyitásra.


A támogatási kérelmek benyújtására a 2016. március 7. napjától 2018. március 6. napjáig van lehetőség.


Pályázati felhívás letöltés:

VP-2-4.1.3.1.-16 Kertészet korszerűsítése- üveg- és fóliaházak létesítése, energiahatékonyságának növelése geotermikus energia felhasználásának lehetőségével


Forrás: www.palyazat.gov.hu


Last Updated on Wednesday, 03 February 2016 07:57
 

LEADER FELHÍVÁSOK 2014-2020

HACS Működés és animáció

NEA

HFS Tervezés 2014-2020

Megvalósult EMVA Projektek


2007-2013

Local Products

Nógrád Geopark

Nógrád Geopark